Gezocht: Kantoormanager

Bij wie:

Netwerkapp verbindt mensen en maakt het bezoeken van (online) events effectiever, socialer en leuker! Door ons zelf ontworpen platform en apps maakt het geen verschil meer of mensen een evenement live bezoeken of online. Het geeft organisatoren de mogelijkheid om op een fijne en makkelijke manier contact te hebben met de bezoekers van hun events. Onze producten en diensten zijn steeds populairder, in binnen- en buitenland. Daarom is Netwerkapp aan het groeien. Zin om mee te groeien? 


Je kunt direct instappen

Er zijn namelijk behoorlijk wat taken die je kan oppakken. Dat heb je binnen een (nog) kleine organisatie. Een voordeel is natuurlijk dat jij een grote inbreng hebt. Zo zijn we onderhand toe aan een slim programma voor de planning van al onze projecten. Met welk programma werk jij graag? Ons kantoor wordt jouw domein. We doen er alles aan om jou er thuis te laten voelen en laten je zien hoe alles werkt. Kan het in jouw ogen beter? Fijn als jij ons daarbij kunt helpen!


Wat ga je doen:

  • Jij plant de lopende projecten en helpt met de uitvoering waar dat kan. Je monitort de voortgang van de projecten en houdt de projectadministratie bij. Soms betekent dat dat je de bij het project betrokken collega’s helpt met bepalen wat prioriteit heeft. Zo kom je ook inhoudelijk veel over de projecten te weten.
  • Voor de meeste klanten bén jij Netwerkapp. Jij bent degene die als eerste de telefoon opneemt. Je bent inlevend maar ook slim, dus vraagt ze de oren van hun hoofd. Zo kom je erachter waarmee we de klant kunnen helpen en waarom. Jij leeft met hen naar hun event toe, maakt ze enthousiast en stelt ze gerust als ze zich zorgen maken. Komen klanten ergens niet uit? Ook dan bellen ze jou. Wie je aan de telefoon krijgt varieert enorm. Zo spreek je met medici, communicatieadviseurs, eventmanagers, zorgprofessionals, ambtenaren, bouwmensen, advocaten, technici en wetenschappers. 
  • Jij zet dingen op poten op ons kantoor. Je ordent de mappenstructuur, maakt slimme lijstjes en bereidt de boel alvast voor zodat het later minder tijd kost. Heerlijk als alles op rolletjes loopt. 
  • Je helpt bij het maken van offertes en plant demo’s en klantgesprekken voor je leidinggevende. Ook help je haar met voorbereidend onderzoek of lijstjes met interessante klanten om te benaderen. Zolang zij zonder zorgen buiten de deur kan zijn, blijven de opdrachten binnenrollen. Ze kan erop vertrouwen dat het kantoor bij jou in goede handen is en jullie hebben je vaste sparring momenten met elkaar.

Doorgroeimogelijkheden zijn er ook. Als je alles op poten hebt gezet kun je kiezen of je de rol als planner wilt behouden of dat je het leuker vindt om projecten van de klanten te managen. Of misschien ontdek je wel geheel nieuwe talenten bij ons! Je wordt betrokken bij de ontwikkeling van onze organisatie en we helpen jou zo veel mogelijk in jouw professionele ontwikkeling. 

Wat hebben we je nog meer te bieden:

Je kunt binnen de onderneming ook echt ondernemend bezig zijn. Zelf plannen maken om resultaat te bereiken. Initiatief, pro-activiteit, nieuwsgierigheid en eigenwijsheid worden gewaardeerd, want daar worden we samen beter van. Heb je een idee hoeveel vrijheid dat jou geeft?

Werk vinden we erg leuk, maar geluk en gezondheid van onze medewerkers gaat voorop. Je kunt hybride werken als je dat fijn vindt, bijvoorbeeld in onze virtuele vergaderkamers, maar het hoeft niet. Onze locatie is overigens prima rolstoeltoegankelijk. 

Je komt te werken in een innovatief bedrijf dat opereert in een werkveld dat zich razendsnel ontwikkelt. Wij vinden het belangrijk om bij te dragen aan maatschappelijke verbondenheid en werken alleen aan projecten en producten die goed zijn voor mens, dier en planeet. We zijn dus ook niet van plan jouw energie te verspillen.

Je krijgt natuurlijk ook gewoon een passend salaris, vakantiedagen en reiskostenvergoeding als je een stukje buiten Utrecht woont.


Wat heb je nodig voor deze baan:

  • Je hebt de – voor deze functie voor de hand liggende – goede organisatie- en planningsvaardigheden onder de knie en je bent handig bent met systemen, waardoor je ook onze dashboards en app snel begrijpt. Denk aan Outlook, Word, Excel, PowerPoint, Drive en eventueel ook Canva, WordPress, Photoshop en Slack.
  • Naast Nederlands en Engels is het extra fijn als je nóg een taal goed spreekt (vanwege onze buitenlandse klanten). Frans, Spaans of Duits zou te gek zijn. 
  • En eigenlijk hopen we dat je een persoon bent die iedereen een glimlach kan geven. Zo iemand waarbij men denkt: “die zit ontspannen te werken!” maar dat je dan ondertussen eigenlijk heel veel voor elkaar krijgt. Iemand die houdt van actie en prikkels, maar zich totaal niet gek laat maken als het een keer echt wat drukker is.

Klinkt dit als iets voor jou:

We kijken nu al uit naar je reactie! Die kun je (liefst direct samen met je cv) mailen naar Elma@networkapp.eu. Heb je vragen over de functie? Stuur dan ook even een mailtje. 

Bouw je event app demo binnen 15 minuten en probeer het uit met je team.

Registreer

Bouw

Probeer

Probeer het 100% vrijblijvend.